De Veeam® Availability Suite™ v9, die binnenkort uitgebracht wordt, zit boordevol uitbreidingen en nieuwe features, maar verbeteringen op het gebied van primaire en back-upopslag vormen ongetwijfeld de belangrijkste innovaties van onze volgende release.

We hebben reeds een nieuwe toevoeging aan onze lijst met ondersteunde storage arrays aangekondigd voor onze storage snapshot-integratie (EMC VNX/VNXe), maar dit is niet het enige nieuws op het gebied van opslag. Integendeel, er zijn heel veel nieuwtjes op dit gebied en ik wil er in deze post een paar bespreken.

Vorig jaar heeft Veeam Veeam Cloud Connect uitgebracht, een nieuwe technologie waarmee eenvoudig offsite back-up repository's kunnen worden gecreëerd en gebruikt. Dit was de eerste oplossing die in zowel technisch als zakelijk opzicht speciaal voor serviceproviders is ontwikkeld. Door zijn uitzonderlijke gebruiksvriendelijkheid en veelzijdigheid werd Veeam Cloud Connect meteen een succes, en momenteel bieden honderden serviceproviders offsite back-upservices aan op basis van deze oplossing.

Omdat het eerstegeneratietechnologie was, was de algemene verwachting dat de volgende versies extra mogelijkheden zouden bieden, en de meest gestelde vraag was altijd "gaan jullie replicatiemogelijkheden toevoegen?".

VMware vMotion is een vSphere-feature waarmee u een actieve virtuele VMware-machine van de ene naar de andere host kunt verplaatsen zonder dat dit enige invloed van betekenis heeft op uw productieomgeving. VMware vMotion is in 2003 geïntroduceerd en maakt nu deel uit van bijna alle VMware vSphere-edities, met uitzondering van vSphere Essentials Kit, dat is ontwikkeld voor kleine virtuele omgevingen.

Er zijn diverse scenario's waarin VMware vMotion handig kan zijn. Met name bij vooraf bepaald hardwareonderhoud wanneer u uw VM's gedurende een korte periode zonder downtime naar een andere ESX(i)-host wilt verplaatsen. Of wanneer u live VM's die op een slecht presterende server draaien, proactief wilt migreren naar een andere server. Als u beschikt over een vSphere-licentie inclusief VMware vMotion, proficiat, dan kunt ...

Ik ben enthousiast over de lancering van de nieuwe Windows Server!  De innovatie die deze nieuwe versie met zich meebrengt, de mogelijkheden van groei en verandering, de nieuwe versie van Hyper-V, de nieuwe opslagmogelijkheden, ahhhhhhhhhhhhhhhhhh. Het is zo verfrissend.

Met de introductie van Windows Server 2012 heeft Microsoft het licentiemodel en de SKU-aanbiedingen vernieuwd (schokkend nieuws, ik weet het.) Met deze veranderingen hebben ze opzettelijk of onopzettelijk de weg vrijgemaakt voor de introductie van Windows Server 2012 Datacenter Edition in het kleine bedrijfsnetwerk. Bekijk het Windows Server 2012 Licensing Datasheet hier. 
Er zijn drie dingen die me meteen opvielen:

1.  De licentiëring voor Standard Edition-server is nu gebaseerd op Processor + CAL. (Net als Datacenter Edition) ...

Zoals een van onze klanten zei: Veeam is "als sciencefiction die werkelijkheid is geworden". Onze klanten zeggen ook: "Het werkt gewoon". Back-ups worden gezien als een dure verzekering die je hopelijk nooit hoeft te gebruiken. Iets waar je 's nachts van wakker ligt en waardoor je soms overuren moet maken.

Veeam heeft gegevensopslag radicaal veranderd, wat veel enthousiasme heeft losgemaakt: snelle en krachtige back-up en recovery op een gebruiksvriendelijke wijze! Wat vroeger complex en duur was, is nu gebruiksvriendelijk en betaalbaar.