Veeam Availability Suite v9‘un artık genel olarak uygulanabilir (GA) ve indirilmeye hazır olduğunu duyurmaktan mutluluk duyarım! En son sürümde birçok yeni özellik yer alıyor ancak bu blogda hepsinden bahsetmek oldukça zor,  v9 Yenilikler dokümanını mutlaka gözden geçirmenizi öneriyorum, çünkü v9’da karşılaşacağımız yeniliklerin hepsi bu belgede ayrıntısıyla anlatılmış durumda. (Ayrıca Veeam ONE v9’daki Yenilikleri okuyun.)

Henüz haberiniz yoksa, işte v9’un en önemli özelliklerinden çoğunu yayınladığımız blog yazıları:

v9’da birçok yeni özellik yer alıyor, ancak benim için en önemli iki özellik şunlar: Veeam Cloud Connect Replication ve Sınırsız Scale-out Backup Repository. Bu özelliklerden bir tanesi bile yeni bir sürüm için yeterli olurdu, şimdi bu iki özellik için sarf edilen emek düşünüldüğünde, geliştiricilerimizin başardığı şey beni hayrete düşürüyor!

Veeam Cloud Connect Replikasyon DRaaS‘ı daha önce uyumlu olmadığı, tamamiyle yeni pazarlara sürecek. Bu yalnızca yeni ve değerli hizmetler sunarak fırsattan yararlanan Veeam Bulut ve Hizmet Sağlayıcı (VCSP) iş ortakları için değil; özellikle tek bir bakış açısıyla gerçek bir felaket kurtarma isteyen müşterilerimiz için de harika bir özellik. Bütün bir site veya Sanal Makinelerin sadece bir alt birim yükünü devretme özelliğiyle Veeam Cloud Connect Replikasyon birçok felaket senaryosunu kapsamaktadır. Bu özelliğin gelecek yıllarda DRaaS endüstrisini yeniden tanımlayacağına eminiz.

Scale-out Backup Repository ise müşterilerimizin istediği bir başka özellik, ancak bu özelliği beklenilenden farklı bir biçimde sunduk. Kolayca genişletebileceğiniz basit depolama havuzları oluşturmak yerine, performans profillerini ayarlayabilmeniz için ilave bir adım attık. Bu adım ile artımlı ve tam yedeklemelerin üstesinden gelmek ve daha yavaş bir katman elde etmek için SSD gibi hızlı bir yedekleme deposuna sahip olabilirsiniz. Bu, artımlı yedeklemeleri daha da hızlandırmaktadır, çünkü tam yedeklemeler kadar çok alan kaplamaz ve değerli SSD alanınızdan tasarruf edebilirsiniz. Scale-out Backup Repository için bu sadece bir başlangıç, bu nedenle bir sonraki yeniliğimiz için gözünüzü dört açın.

Son olarak, v9’u sözünü verdiğimiz gibi piyasaya sürdüğümüzü belirtmek istiyorum. Yalnızca bir GA sürümüyle genel olarak kullanılabilir hale getirmekle kalmadık. RTM kodunu 16 Aralık 2015’te piyasaya sürerek VCSP iş ortaklarımız için kullanılabilir hale getirdik. Böylece Veeam Cloud Connect Replikasyon lansmanını sunmak için hazır, kendi DRaaS hizmetlerini oluşturan iş ortaklarımız olduğundan emin olmak istedik. Aynısını v8 ile de yaptık ve ilerleyerek bunu yapmaya devam edeceğiz. İş ortaklarımızın kendi hizmetlerini yaratma şansına sahip olmalarını istiyoruz, böylelikle müşterilerimiz ürünün piyasaya sürüldüğü ilk günden itibaren bu hizmetlerden faydalanabilecekler. Tatillerin yaklaşmasıyla birlikte GA’yı Ocak’ta yapmaya karar verdik.

2016’da, Windows Server 2016 ile uyacak şekilde başka bir sürüm daha yayınlayacağız. Bu sürüme v9’da olmayan birkaç ek özellik ve geliştirmeler ekleyeceğimizden eminim. Yeni haberler için Veeam blogundan ve sosyal medya hesaplarından gözünüzü ayırmayın.

Haftalık blog güncellemeleri alın
Abone olarak kişisel bilgilerinizin Veeam'in Gizlilik Politikası hükümleri uyarınca yönetilmesini kabul etmiş olursunuz
Bize güvenip e-posta kutunuzda yer açtığınız için teşekkür ederiz!
Artık bu haftalık bülten sayesinde, blogumuzda olan biteni kaçırmayacaksınız.
Tamam
YENI
V12

Elimina la perdita di dati
Elimina il ransomware

1 Numaralı Yedekleme ve Kurtarma